Tezzy

Nya valpar födda 31 juli 2016 Mindy och Moss, 5 tikar och 1 hane, alla valpar sålda!

Alla valpar efter Sid och Becca är nu sålda!

 

Hos oss är det Border Collie som gäller. Hundarna är oumbärliga arbetskamrater och oersättlig hjälp i arbetet på gården. Vi har idag fem hundar i olika åldrar hemma.

Vallning och hundar ligger oss varmt om hjärtat. Målet är att hundarna skall minst bli godkända vallhundar, och framför allt att dom blir bra arbetskamrater på gården. Visst drömmer man om en stjärna och slutar aldrig att hoppas....

Vår första Border collie var Morris och köptes in 1981 en riktig kroppvallare som man blev riktig "arg" varje gång man jobbade med honom.

Valpar födda 31/7-2016 Mindy och Moss, se flicken Mindy, alla sålda!

BECCA och James McGee's Sid (Seth) har fått 10 valpar. Alla är sålda!

Mindy´s & Sweep´s valpar är alla sålda!

Tezzy är avlivad pga ålder. Hon var född i november 2004.
Hon var en arbetsvillig och trogen kompis. Att vara ute och jobba med matte var det bästa som fanns. Hon var en riktig allroundhund med ett behagligt eye och jobbar mjukt med bra tryck och har en förmåga att börja kroppsvalla vid stor flock. Hon blev dessutom våran trotjänare.

Både husse och matte kunde jobba med henne men det var Marie som tränar och tävlar med henne mellanåt. Hon är dessutom godkänd vallhund och har fått 1:a pris i fårvallning 2006. 2008 har hon gjort flera nöt-tävlingar med bra resultat.

2010 kvalade hon in till Fårforcup, placerade sig inte så bra, men gjorde ett bra jobb och utförde alla moment.

 

 

 

© Marie R-A Design