Marco (Grålle)

Den mest meritearde hunden på gården för närvarande. Han är född i september 2005

Marco kallas för Grålle på grund av färgen. Han kommer från Lotta Linnarssons och har därför kennelnamnet "Strong". Han är efter Bertha och f.d. "Mosses" Jack och Joels" Jack. Han är en lugn och stabil kille. Han är mycket koncentrerad med bra djurkänsla och mycket intresserad. Känslan jag har för honom...... Han blev BRA.... Han är också godkänd vallhund, har fått 1:a pris i fårvallning 2006 och det är Kent som tränar honom. Marco är Optigen testad för CEA och är normal dvs han är inte anlagsbärare och kan inte föra sjukdomen vidare.

2007 var han med på unghundscupen och kom 2:a. Och 2008 vann han IK2 sjuhäradstävlingen i Björketorp den 8/6 och har därmed skrapat ihop några SM-poäng. Och fler blev det!

2008 var han med på SM-får och kom 7:a i finalen Mycket bra kämpat! Grålle har även under året gjort några nöt-tävlingar med bra resultat.

2009 var han med det svenska landslaget och kämpade på det nordiska mästerskapet i Norge, dock fattades några poäng för att komma till final. Marco har även kvalificerat sig till både nöt- och får-sm 2009.

2010 var han med på SM-får och kom 8:a i SM-får finalen, Marco har även kvalat in till landslaget 2011 och kommer att tävla i NM (Nordiska mästerskapet) i Finland samt VM (Världsmästerskapet i vallning) i England 2011.

2011 Marco var med i landslaget i Finland NM och VM i England samt SM-får, oturligt nog var han skadad strax före och fick vara i stillje, det blev ingen bra uppladdning.

2012 SM-får finalen kom han 11:a.

2013 Marco var med landslaget i Norge NM och EM i Belgien (1:a reserv).

Grålles valpar

Grålles valpar både födda och kommande kular

Zazha väntas valpar omkring den 20 mars 2011

Vanna fick 8 valpar den 2 november 2009, 5 tikar och 3 hanar blev det.

Freja fick 4 hanar och 2 tikar den 25 september.

Lyn fick 3 hanar och 1 tik den 20 juli 2009.

NISSANN fick 1 hane den 28 februari 2009.

Sara fick 3 hanar och 2 tikar den 9 december 2008.

Janiz fick 4 valpar den 21/8-2008, 2 tikar och 2 hanar.

Tezzy

Tezzy är avlivad pga ålder. Hon var född i november 2004.
Hon var en arbetsvillig och trogen kompis. Att vara ute och jobba med matte var det bästa som fanns. Hon var en riktig allroundhund med ett behagligt eye och jobbar mjukt med bra tryck och har en förmåga att börja kroppsvalla vid stor flock. Hon blev dessutom våran trotjänare.

Både husse och matte kunde jobba med henne men det var Marie som tränar och tävlar med henne mellanåt. Hon är dessutom godkänd vallhund och har fått 1:a pris i fårvallning 2006. 2008 har hon gjort flera nöt-tävlingar med bra resultat.

2010 kvalade hon in till Fårforcup, placerade sig inte så bra, men gjorde ett bra jobb och utförde alla moment.

Ice är såld! Godkänd vallhund både på får och nöt, Cool As Ice REGV1451/2013

Hebbe

 

Rickie

Ice är till salu född 2013 Godkänd vallhund både på får och nöt, mycket social och trevlig, såld

Sid och Beda är valpar efter Becca och Seth, de är under upplärning.

Hebbe såldes 2012 till en mjölkgård

Rickie togs bort 2001 då han hann bli 14år, han var född 1997.

Hebbe är född 25 oktober 2009, han är social och trevlig! Han är en avkomma efter våran Marco (Grålle) och Freija. Han är totalt orädd bryr sig inte om att tackorna attackerar honom. Vill gärna vara till lags.

Han blev godkänt vallhund den 29/8 - 2010 GRATTIS!

Han är HD-röntkad med ett A 2011

Hebbe såldes hösten 2012!

Rickie har varit med ett tag och är rutinerad och har bra tryck på djuren men vill gärna vara osynlig för fåren om det finns någonstans att gömma sig så gör han det. Han har naturlig båge och har lätt för att lära sig. Men tyvärr har han inte lyckats så bra på tävlingsbanan då han är mycket förarvek i vissa situationer som fråndrivnings momentet, men utmärkt arbetshund hemma.

Hebbe

 

Rickie

Hebbe

Rickie

Hebbe är trefärgad!

Rickie är svart-vit och ordinärt tecknat.

Dolly

Dolly vill helst slipa vara med på bild. Vi tog bort henne i våras efter att hon fått en hjärnblödning. Hon blev nära 14 år så är det inte så konstigt att hon var döv vid sina sista levnadsår.

Dolly är var sista tiden en glad och pigg pensionär, och fick vara kvar tills sina sista dagar på gården.

 

Ida

Marita Björks Ida vill också vara med när matte tränar sin andra hund Tanja.

 

Ida är en mycket snabb och intensiv hund och Marita har mycket god hand om henne.

 

Tanja

Marita Björks Tanja "in aktion".

 

Tanja är en mycket duktig vallhund och har placerat sig väldigt bra på tävlingar och är uttagen till unghundscupen år 2006.

 

Ulla-Britt

Janiz

Ulla-Britt i högsta hugg!.

 

Janiz är Ulla-Britts första vallhund som hon tränat upp själv. Janiz är halvsyster till Tezzy och är mycket snabb och intensiv.

Men tyvärr blev det inte långvarit... Ulla-Britt gav upp och tog över Jan-Åkes hund Alma som är en lättare hund. Och hennes man Jan-Åke tog över Janiz träning... för att så småningom visa sig på tävlingsbanan. Hoppas även att vi får se Ulla-Britt på tävlings banan med Alma.

 

© Marie R-A Design